02 okt

Porrskadad?

Här kommer ett till inlägg på liknande tema som förra, på fler än ett sätt. Det är ett problem med stort mörkertal eftersom det är inget man vill prata om samt att det handlar om manlig sexualitet.

Porr är liksom något som ”alla” håller på med, och även jag har sett min andel p-rullar. Men bara för att alla gör det, betyder det att det är ofarligt? Nej såklart inte. Det betyder visserligen inte att det är farligt heller.

Vad som jag har upplevt och som jag tror stämmer för de flesta är att det är en spiral. Man börjar med ganska mjuk porr, kanske till och med bara bilder på nakna tjejer(Scully i arkiv x), så var det för mig. Sedan hoppade jag över till videor, fortfarande ganska mjuk, en kille och en tjej hade sex. Sedan blev det grövre och grövre. För min egen del så insåg jag faktiskt efter att tag att detta nog inte är bra för mig, så ganska många år tvingade jag mig själv att inte kolla på grövre grejer. Det funkar sådär, så tillslut bestämde jag mig för att sluta helt, det var många år sen nu och har fortfarande inte kollat på någon porr.

Varför ska man inte kolla på porr då? Det finns många anledningar, men den största tycker jag är att man får orealistiska förväntningar, tjejer man har sex med ser helt enkelt inte ut som i porrfilmer. Jag är verkligen ingen expert på detta område, men jag vet att mitt sexliv och min syn på tjejer har blivit otroligt mycket bättre sen jag slutade kolla på porr.

Jag vet också att många har grova problem tack vare sitt porr-tittande.

Jag skriver mest detta inlägg till dig som kanske har problem, så du ska förstå att det finns fler med antagligen exakt samma problem och att det går att lösa.

Det finns en engelskspråkig hemsida i ämnet som är utmärkt, har du några porr-relaterade problem föreslår jag att du tittar där. Länk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *