02 okt

Porrskadad?

Här kommer ett till inlägg på liknande tema som förra, på fler än ett sätt. Det är ett problem med stort mörkertal eftersom det är inget man vill prata om samt att det handlar om manlig sexualitet.

Porr är liksom något som ”alla” håller på med, och även jag har sett min andel p-rullar. Men bara för att alla gör det, betyder det att det är ofarligt? Nej såklart inte. Det betyder visserligen inte att det är farligt heller.

Vad som jag har upplevt och som jag tror stämmer för de flesta är att det är en spiral. Man börjar med ganska mjuk porr, kanske till och med bara bilder på nakna tjejer(Scully i arkiv x), så var det för mig. Sedan hoppade jag över till videor, fortfarande ganska mjuk, en kille och en tjej hade sex. Sedan blev det grövre och grövre. För min egen del så insåg jag faktiskt efter att tag att detta nog inte är bra för mig, så ganska många år tvingade jag mig själv att inte kolla på grövre grejer. Det funkar sådär, så tillslut bestämde jag mig för att sluta helt, det var många år sen nu och har fortfarande inte kollat på någon porr.

Varför ska man inte kolla på porr då? Det finns många anledningar, men den största tycker jag är att man får orealistiska förväntningar, tjejer man har sex med ser helt enkelt inte ut som i porrfilmer. Jag är verkligen ingen expert på detta område, men jag vet att mitt sexliv och min syn på tjejer har blivit otroligt mycket bättre sen jag slutade kolla på porr.

Jag vet också att många har grova problem tack vare sitt porr-tittande.

Jag skriver mest detta inlägg till dig som kanske har problem, så du ska förstå att det finns fler med antagligen exakt samma problem och att det går att lösa.

Det finns en engelskspråkig hemsida i ämnet som är utmärkt, har du några porr-relaterade problem föreslår jag att du tittar där. Länk.

24 sep

Death Grip Syndrome

Som första inlägg här börjar jag med det någorlunda annorlunda problemet kallat Death Grip Syndrome, som på Svenska kan översättas till ungefär Dödsgrepp-syndromet och det syftar till greppet runt penis vid masturbation. Det här är den typ av problem där mörkertalet är stort, eftersom det är ett problem man inte gärna pratar med någon. Men kanske behöver man inte heller prata med någon om det här är något man har problem med, eftersom det mycket handlar om vanor.

Generellt sett är det så att om man masturberar mycket och aggressivt så  krävs det mer och mer stimulans för nå en utlösning.

Har det gått långt kan det bli så att en riktig vagina inte längre ger tillräcklig stimulans.

Vad gör jag åt det?

Måste jag sluta runka? Nej. Men du behöver göra förändringar. Det du vill ska hända är att du ska avvänja din penis från hårt tryck, så att den med tid blir stimulerad av ett lättare tryck. I stundens hetta kan det vara svårt att följa principer som att ”inte hålla i den för hårt” och man tänker att ”jag gör det nästa gång”.

Ett bra tips är att införskaffa en fleshlight, eftersom den har ett hårt skal kan du inte påverka trycket på din penis. Den finns även i olika grader av stimulans, som man får genom att byta innandöme. Man kan alltså börja med en som har mycket stimulans och jobba sig neråt. Klicka här för att läsa mer om fleshlight.

Snart kommer flera inlägg som jag hoppas är det till hjälp för någon. På återseende.